IUBIRI INCHIPUITE - scriere mai veche :)

De cate ori, la inceputul unei relatii, nu ne-am spus: el este alesul. Vom trai impreuna, la bine si la rau, pana ce moartea ne va desparti?
De cate ori un parfum barbatesc nu ne-a facut sa visam cu ochii deschisi la o aventura? Dar de o mangaiere firava, a unor degete fine, care vi s-a intiparit adanc in memorie, va amintiti? Sau de cuvinte frumoase, complimente soptite la ureche, in timp ce mainile se jucau agale prin par...?!
Am sufletul plin de dragoste...o dragoste pentru el, barbatul vietii mele, omul minunat, vesel, sincer care sa-mi ofere inelul de logodna impreuna cu magicul "TE IUBESC" si sa-mi devina astfel logodnic, sot, tatal copiilor mei, stapan, print si cersetor (de dragoste!...) Oare exista? Oare il voi gasi?
Adorm, gandidu-ma la el. Nu stiu cum vreau sa arate. Vreau doar sa simt ca-mi
este sortit!
Ma trezesc intinzand mana sa-l gasesc langa mine. Poate mi-a vegheat somnul. Deschid ochii incet. Zambesc...incerc sa fiu frumoasa, asa...de la prima ora a diminetii. Pentru el si numai pentru el! Zambesc. Zambet trist... caci, nu-i nici azi. Dar continui sa zambesc. Poate maine va fi!
Mi-am promis pentru a nu stiu cata oara, ca nu ma voi mai atasa de cuvinte. Cuvintele sunt pentru carti. Acolo este locul si farmecul lor. Dar, de la vorbe la fapte cale lunga...
.
Primul mesaj al celui care m-a vrajit prin cuvinte a fost:"Ziua buna, Claudia!In afara de acel sarut la care mi-a ramas gandul, imi doresc si-un copil.Cu o femeie care sa ma iubeasca tot atat cat o iubesc eu. Poate esti tu." Nu orice barbat isi doreste un copil...si nu deschide subiectul acesta asa repede. Mi-a placut ca el chiar vizualizeaza implicarea sa in viata copilului sau. M-a impresionat.
Dupa prima intalnire...la cateva minute de la despartire, alt mesaj:"Sunt multe lucruri care nu am reusit sa ti le spun...ca ai ochii frumosi, ca esti foarte draguta, ca mi-a facut placere sa te vad. Somn usor, Claudia!" Mi s-a parut asa romantic...
O zi friguroasa de iarna. Strang plapuma in jurul meu, ma uit la ceas…mai pot zabovi 5 minute…cand, sunetul unui sms. Asa devreme? Cine poate fi?! E el…barbatul care mi-a amanetat ( nu stiu pentru ce perioada) inima. “Buna dimineata! Sper sa-ncepi o zi frumoasa, sper sa simti iubire in suflet in fiecare clipa si sa te energizezi cu acest mic pupic!” In acele clipe, mi-am dorit sa-l fac fericit, sa-l simt vesel (cum spune ca nu a mai fost de mult) si implinit.
"Vreau sa invat sa te iubesc, vreau sa invat sa te fac fericita." De la a vrea, la a reusi e cale lunga. E mult mai usor sa renunti, sa spui ca ai incercat si nu s-a putut. Cineva care vrea atat de mult...si nu a reusit sa afle nici macar care este ziua mea de nastere.
Dupa prima noastra intalnire anulata:"Am incercat sa dorm, dar vad ca nu prea reusesc.Mi-am dorit mult sa te vad, dar vad ca nici asta nu am reusit.Imi doresc sa te iubesc, iar tu sa-mi impartasesti sentimentul...poate ca de data asta voi reusi.Seara buna,Claudia!" Poti rezista cand auzi cuvinte atat de frumoase si "rare": fericire...iubire...dor..?! Poate ca da, dar mereu am fost fermecata de povesti, de cuvintele magice, de celebra expresie “au trait fericiti pana la adanci batraneti”.
Dupa cateva zile de pauza...:"Sunt sincer si-ti spun ca mi-e dor de tine si as vrea sa te vad. Ma gandesc la tine si simt privirea ta cum ma patrunde."
Am plecat in delegatie la munte si primesc sms: "Sper sa ai o zi frumoasa si sa-mi gasesti si mie linistea.Poate rataceste pe poteci de munte." Desi imi promisesem ca nu-i raspund, ca il las sa decida incontro se indreapta relatia noastra...am simtit ca are nevoie de incurajare, are nevoie sa simta ca cineva este langa el. I-am raspuns... Nu a fost bine, caci a spus ca ma gandesc prea mult la el...Niciodata nu a comunicat sincer, deschis cu mine. Nici n-am avut puterea, curajul sa il fortez sa-mi spuna mai mult despre el.
Stiu ca este un barbat sensibil, sufletist, care poate mai mult de atat, ca merita sa primeasca de la viata mai mult. Dumnezeu da, dar nu baga si-n sac.
Finalul "fulgerator" si oarecum dureros pentru mine, a fost mesajul:"Imi pare rau ca nu a mers aceasta relatie. Plecasem cu multa incredere, dar ceva s-a rupt pe parcurs. Poate ca daca nu te lasai asa usor cucerita, acum eu eram cel indragostit." In afara de mesaje romantice (au fost destule), minunate, cele mai frumoase din viata mea... nu a facut nimic pentru a ma cuceri. Dar...asta e...! Am gresit cu siguranta...desi, nu stiu unde! Am avut prea multa incredere?! Mi-am dorit prea mult (si insistent) sa-l ajut?! Probabil, cate putin din fiecare.
Cum nimic nu e intamplator, vreau sa cred ca aceasta "relatie" este motivul pentru a citi mai mult. Clar duc lipsa de "cuvinte" frumoase....
"Citeste! Citind mereu mintea ta va deveni un laborator de idei si imagini din intelesul carora vei intocmi intelesul si filozofia vietii." M.Eminescu
Atrag (prin candoare) si resping (prin sensibilitatea exagerata) barbatii. Cand simt ca va fi bine, renunt. Cred ca mi-e teama ca voi dezamagi, cand se va descoperi ca nu sunt perfecta, nici pe departe asa puternica cum vreau sa par, ca nu stiu si nu pot fi permanent amabila si zambareata. Mi-e rusine ca nu pot fi FEMEIA IDEALA.
Cu toate astea, iubesc…in vis..in gand…iubesc cu ochii inchisi….iubesc amintiri…le-am selectat pe cele mai frumoase…
Cu toate astea, inca mai sper la dragoste…la rochia de mireasa…la o iubire ce se va consuma pana ce inimile se vor contopi si va rezulta una singura, care sa bata la unison. Pana atunci, iubesc imaginativ. Stiu ca nu sunt singura, stiu ca nu e nicio rusine sa visezi la dragoste…
Viata e prea scurta sa imi fac procese de constiinta… Daca intr-o zi, voi fi iubita la aceeasi intensitate ca in imaginatie, promit ca voi oferi in schimb: tandrete, bucurie, imbratisari, dragoste, bunatate, zambet, alinare, toleranta, sufletul meu...
“Pasii tai, cautandu-ma, se vor opri/Am sa-ntind mana care te va primi/Am sa rad si-am sa cant cu tine, tot mereu/Am sa-ti fiu ecou.”

Comentarii

  1. atât de frumos tradus limbajul sufletului ...

    RăspundețiȘtergere
  2. A A fost de mult.... acum mi se pare atat de caraghios ce am scris. Am crescut mult de atunci... :)

    zambete si bucurii in viata ta sa fie...

    Ganduri bune. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e caraghios, e mișcător! Fiecare femeie visează așa la început...Dar viața, pe parcurs, ne uzează visele, ne topește încrederea...Câteva personaje ca acel descris de tine, și o femeie poate deveni cinică:) Desigur, învățătura este să nu ne lăsăm ”prinse” de vorbe frumoase. Iubirea adevărată nici nu își găsește vorbele. Iubirea și poezia pot coexista doar rareori, în cazul unui Eminescu...)

    Și totuși, iubirea există, dar nu este ca acea descrisă în cărți. Este altceva, cu totul altceva...Eu îți doresc să o poți cunoaște, pentru că ești un suflet frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Florina, multumesc mult pentru comentariu. Aceasta scriere a fost plasmuita acum multi ani. :) A fost o lectie de viata. Am evoulat mult... insa, iubirea inca ma ocoleste. Nu mai sper sa o intalnesc... doar daca va fi un accident. :))

    Sa iti fie viata bucurie permanenta... sa intalnesti in fiecare clipa frumosul si magia trairilor.
    Imbratisari vesele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Claudia,
    O scriere SUPERBA, SUPERBA, SUPERBA!!!!! Cat de mult poti tu sa transmiti intr-o pagina in care ne-ai scris cateva ganduri din sufletelul tau curat! Cat altii intr-un tratat de o mie de pagini! Esti o floricica atat de gingase, de sensibila, iti doresti atat de mult o iubire adevarata, pe care de altfel o meriti din plin, incat intr-o buna zi, atunci cand nu te astepti, bunul Dumnezeu iti va trimite in cale sufletul pereche si vei fi fericita si implinita asa cum vrei tu. Fiind o mare iubitoare a poeziei eminesciene, de cate ori citesc scrierile tale imi vin in minte versurile poetului care in atat de putine cuvinte ne transmit un ocean de sentimente. Fie ca in continuare, drumul vieti sa-ti fie calauzit de lumina divina a dragostei adevarate!
    Stefania

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu