Cafeaua de Seara - Epoca viselor!

Buna seara, dragii mei. >:d<
V'ati intrebat vreodata daca exista viata de dincolo? Sau suntem niste simple reincarnari din secol in secol?
Ce fel de persoana ai fi putut fi intr'o viata de epoca? Buna sau rea?
In seara aceasta impreuna cu, cafeluta calda si biscuitii pufosi, va provoc sa scrieti si sa va imaginati ce personaj ati fi fost acum cateva secole.
  Bine v'am regasit, prieteni. :D



Comentarii

  1. Buna seara la cafea...si biscuiti pofticiosi ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Tlaloc..ia loc :))
    ca rimeaza mai...strig eu dupa gazda :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna dragii mei >:d<
    Eu nu cred, desi ideea a fost a mea. Dar imi place sa ma gandesc ca poate as fi o floare :D:D:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant subiect ales in seara aceasta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca m-as fi simtit frustrata din cauza conditiei pe care o avea femeia acum cateva secole. Probabil ca, daca as fi avut norocul sa primesc ceva educatie, as fi fost o revolutionara:)) Si mai probabil mi s-ar fi pus pumnul in gura, eventual sub forma unei casatorii de convenienta:)). Trista soarta. Ma intreb daca as fi reusit sa ma impac cu ea:-??

    RăspundețiȘtergere
  6. alti medici, de la diferite universitati, spun ca totul este un joc al creierului...o descarcare electrica al creierului...

    RăspundețiȘtergere
  7. adica, nu exista viata dupa moarte...

    RăspundețiȘtergere
  8. Brandusa: cu parere de rau...te contrazic...Sufletul stie cel mai bine ce e "bine" sau "rau" in general si pentru tine...Faptul ca noi suntem asa de insensibili si nu aplecam "urechea" la ce zice el...e alta poveste..

    RăspundețiȘtergere
  9. mai in gluma mai in serios, aceast subiect te poate tine, la cafea toata seara ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. am auzit ca ufletul, dupa moarte, reintra in totul universal pentru ca ansamblul spiritelor formeaza un intreg...

    RăspundețiȘtergere
  11. Tamy: vorbesti de acei medici care trateaza doar efectele bolii...nu si cauzele...=))

    RăspundețiȘtergere
  12. Mihai, despre ce cauze vorbesti...si cum crezi ca se pot trata?

    RăspundețiȘtergere
  13. Stiati ca sufletul are o anumita greutate? parca era 4 grame, nu vreau sa mint dar asa imi aduc aminte :) In timpul razboiului mondial (al doilea) s-au facut experimente cantarindu-se un corp omenesc viu si apoi dupa moarte...

    RăspundețiȘtergere
  14. Scuze Carmen...nu te atac pe tine....Orice boala in trup...are o cauza spirituala...off...as putea scrie ore intregi..

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihai: stunci, explicane poate intelegem mai bine, cum stau lucrurile...

    RăspundețiȘtergere
  16. Tlaloc: are greutate...in plus...tu- ah, nu tu...tot uit ca esti zeu...un om normal, sanatos...se termina ca fiinta pe la 30 de metri distanta...pana acolo ne sunt biocampurile..

    RăspundețiȘtergere
  17. Brandusa...esti smechera in seara asta...ne provoci!

    RăspundețiȘtergere
  18. MIhai, nu am luat-o drept un atac, voiam sa stiu ce crezi despre asta. Mie mi se pare complicat sa tratezi un pacient, sa-i obtii colaborarea si increderea, si e foarte greu, uneori imposibil sa ajungi sa-l cunosti suficient pentru genul de tratament la care te gandesti. Cred ca in culturile asiatice sunt mai aproape de asa ceva. Noi, cei mai de la vest suntem mai pragmatici

    RăspundețiȘtergere
  19. Există viaţă după moarte? Biblia spune: “Omul născut din femeie, are viaţa scurtă, dar plină de necazuri. Se naşte şi e tăiat ca o floare; fuge şi piere ca o umbră....Dacă omul odată mort ar putea să mai învieze...” (Iov 14:1-2, 14).

    RăspundețiȘtergere
  20. Da sunt smechera :)) numai ca nu ma tine mult, mi se termina rapid bateria :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca sufletul moare cand moare si trupul? Va provoc :))

    RăspundețiȘtergere
  22. Tlaloc, raspunsul depinde de faptul daca esti credincios sau ateu

    RăspundețiȘtergere
  23. Mie mi se pare trista si situatia inversa, cand uita sa vina la doctor

    RăspundețiȘtergere
  24. Tlaloc spiritul, sufletul este etern si punct. Uiversul este in continua transformare, se reformeaza...asa si sufletul, se intrupeaza, se aereaza, se ...
    Uff imi lispesc termenii metamorfozei lui :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Carmen: esti inteleapta...da, in general un om e impartit in 3 structuri: fizic, rational si suflet

    RăspundețiȘtergere
  26. Seara buna...asa pe fuga.

    Nu cred in vieti anterioare,daram inteles ca ele exista in momentul trairilor de deja-vu. :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Dar Cry ne intreaba ce credem ca am fost intr-o viata anterioara...si eu sigur am deviat :)
    Cry, eu cred ca am fost artist, orator, un fel de " umbla lume"...si vorbeam vrute si nevrute, si nu eram religioasa (ca suflet) nicidecum...si zic ca vad desert in fata mea, cred ca eram prin Mesopotamia, ...si mai vad apa tip ocean.
    Ma plimb rebela cu haine lungi, largi, albe si un fel de scandurica la subrat pe care sunt scrise niste cuvinte cu majuscule.
    In viata asta va trebui sa refac, sub alt aspect libertatea aceea, si verva, si exaltarea, si necredinta in divin...si...mai stiu eu ce. Apoi voi merge spre o alta lege, sa o simt prin undele divine:)

    RăspundețiȘtergere
  28. Tlaloc: totul se repeta...macro sii microcosmos... Exista reincarnare! Iar la nivel micro: e la fel cum tu traiesti o zi, te pui in pat si noaptea "mori" putin, iar dimineata o iei de la capat...

    RăspundețiȘtergere
  29. Carmen, nu sunt ateu dar ma dezgusta unele obiceiuri ale bisericii.... in fine e un alt subiect acesta
    O intrebare, dubla intrebare. Sufletul exista, asa se spune, intra in pantecele mamei si ia viata cant trupul se naste (dupa biserica ortodoxa omul exista ca si fiinta inainte de nastere) sta in corp pana corpul moare (ne gandim la un parazit? ) apoi pleaca el unde se duce.
    De ce nu ne amintim de viata de dinainte, daca cumva sufletul a existat atunci, ar fi prima intrebare, si daca sufletul ar "trai" dupa ce corpul moare oare el ar mai stii ce a facut in acel timp cat a stat in corp? daca nu e in stare sa isi aminteasca ce a fost inainte sa fie in acel corp :))
    Apropo am gresit cu 4 grame, sunt 21 de grame la o cantarire pe 6 subiecti(Duncan MacDougall, 1907) greseala mea scz dar sunt sigur ca s-au facut experimente in lagarele de concentrare, o sa caut si o sa vin cu argumente :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Problema grea si serioasa de dezbatut, iar mie mi se pare ca indiferent cat s-ar discuta pe tema aceasta, fiecare va ramane cu idile proprii, pentru ca fiecare are o imagine foarte personala despre notiunea de suflet si adopta mai mult sau mai putin din doctinele bisericii, in functie de cat stie din ele, de cat e de aproape de stiinta, de ceea ce a invatat acasa.

    RăspundețiȘtergere
  31. Tlaloc: nu avem acces la memoria vietilor anterioare pentru a nu ne face rau... daca ajungi la un anumit nivel de elevare spirituala, vei afla si cine ai fost inainte...tu vezi ca practic incercam sa stergem si sa estompam momentele neplacute din viata asta...cum ar fi sa stim totul?

    RăspundețiȘtergere
  32. Indiferent de conceptele pe care le ai in viata asta, oricui i-ar fi greu sa stie, sau chiar sa vizualizeze amanuntit, sutele de atrocitati la care a fost partas in alte vieti...indiferent ca a fost agresor sau victima

    RăspundețiȘtergere
  33. Eu ma retrag inainte sa mi se arda circuitele de la atata metafizica;)) Noapte buna si spor la dezbatere. Promit sa citesc maine tot:)

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna seara!
    Eu am multe momente in care sunt convinsa ca am trait intr-o viata anterioara sau ca traiesc intr-o viata paralela.
    Nu pot sa imi dau seama cum am trait atunci, insa mi-ar fi placut sa fiu un personaj din Jane Austen sau Thomas Hardy... personaje din inalta societate engleza a secolelor trecute :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Tlaloc, tu sigur ai fost zeu...priveste cu manaie si arde-i pe cei mari ce inca mai cer "bir" celor mici.:))
    Uite asa dragul meu, nu a disparut "trocul", eu tin o liturghie, tu dai contravaloare in supunere-umila-de-parale :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu e dezgustator doar faptul asta...mai dezgustator e cand stai cu popa la povesti si vezi ca din pdv-ul lui..i se cuvin toate astea

    RăspundețiȘtergere
  37. buna seara si bine v.am gasit :)Cry, ai ales un topic foarte interesant ;)

    RăspundețiȘtergere
  38. E trist ca preotii, care ar trebui si sunt platiti pentru asta, in loc sa faca educatie spirituala oamenilor, mai mult rau le fac, nerecunoscand multe chestii de frica sa nu-si piarda painea si influenta...inclusiv despre reincarnare...

    RăspundețiȘtergere
  39. apoi...sincer, cred in unicitatea si puritatea sufletului ca si energie, asadar gasesc cam foarte greu de crezut ..posibila reincarnare..sau mai stiu eu ce..asemanator! totusi, ca sa nu par ...foarte serios in seara asta :D pot spune ca as fi vrut sa fi fost candva Mihai Viteazul :)) (admir foarte mult caracterul si vointa sa)

    RăspundețiȘtergere
  40. Mihai, uneori au si ei crize...zau si pe bune :)
    .."crize spirituale" :))
    Dar asta e alta poveste.

    RăspundețiȘtergere
  41. Liviu: cu toate ca preotii s-au straduit incepand cu conciliu de la Niceea sa ascunda dovezile reincarnarii din Biblie, nu au reusit...o sa postez la un moment dat toate astea pe unul din bloguri..

    RăspundețiȘtergere
  42. eu zic asa, preotii sunt tot oameni, scoliti si ''dirijati'' spre a preda doxa crestina! iar daca verificam istoria, vom afla cu destul de multa precizie ca biserica cea atat de respectata in ziua de azi, si.a impus punctul de vedere prin legea sabiei, nicidecum prin propovaduire! totusi, trebuie sa recunoastem si sa fim de acord ca partea buna a bisericii, a religiei, este tocmai uniunea si pacea intre credinciosii sai! ...desi..cele mai mari razboaie ale lumii au pornit datorita divergentelor religioase!

    RăspundețiȘtergere
  43. Liviu, Mihai Viteazu zici ?! Super, atunci la lupta...."dreptate si fratie" :)...stai ca replica asta era din alt film.
    Da mare om ai fost mai !!! :)

    RăspundețiȘtergere
  44. O bunicuta se prezinta la examenul de admitere la facultate. Ia toate examenele cu brio si intra.

    Totusi, examinatorii, curiosi, o intreaba, la ce ii mai trebuie scoala la varsta asta, ca doar e pensionara...

    - Ah, nicidecum pentru cariera. Barbatul meu, deunazi se falea prin birt si spunea, ca de aniversarea lui de 70 de ani, isi doreste sa f.... o studenta... Na, iaca ii fac si eu un cadou...

    RăspundețiȘtergere
  45. da Brandusa, sincer mi.as fi dorit...desi e clar ca nu as fi vrut asta doar pt a avea statuie in piata centrala din Craiova :))

    RăspundețiȘtergere
  46. V-ati incins nu gluma. Nu cred ca e chiar indicat sa te gandesti la vetile trecute. Oricum iti platesti greselile. Eu platesc la greu.... :)) :)) Cica d-asta nu ma marit.:))

    Viata trebuie traita...

    RăspundețiȘtergere
  47. viata trebuie traita..DA...Claudia! fiecare strop si fiecare picatura trebuie pretuita ;)

    RăspundețiȘtergere
  48. SUNT UN PĂCĂTOS, PĂRINTE !!!
    I. Minulescu

    La părintele Vintilă
    Vine-Arvinte, cam sfios
    Şi se roagă: - Fie-ţi milă
    De un suflet păcătos!

    Chiar in săptămâna mare
    Când tot omul e smerit
    Şi posteşte cu-ndurare,
    Uite, am păcătuit !

    -Ai furat ? întreaba popa
    -Nu prea sfinte! Fără vrere
    M-am dat răului şi hopa
    Ȋn grădină c'o muiere !

    -Vai de mine, vai de mine...
    Greu păcat ai săvârşit...
    Ȋnsă dacă-mi spui cu cine,
    Poate vei fi mântuit.

    -Nu pot, a răspuns Arvinte
    Să-mi fac chinul şi mai greu
    Nu pot s-o divulg Părinte
    Că mă bate Dumnezeu !

    ......Era'naltă şi frumoasă,
    Părul blond şi ochi de jar,
    Gura dulce, voluptoasă,
    Dinţii de mărgăritar...

    -Nu cumva ai fost cu Tanţi
    Din Smârdan, de peste drum ?
    -Nu pot s-o divulg că Domnul
    Mă trăzneşte chiar acum !

    .....Şi-avea flori la cingătoare,
    Trup de crin îmbobocit,
    Mijlocel de fată mare,
    Numai bună de iubit...

    -Poate-ai fost cu Miţa Creaţa
    Cea uşoară ca un fulg ?
    -Cere-mi tot, ba chiar şi viaţa,
    Ȋnsă nu pot s-o divulg !



    ......Durdulie, 'mbujorată,
    Numai cântec, numai joc,
    Când te-a strâns în braţe-odată,
    Ai simţit în vine foc !

    -Măi Arvinte-ai fost cu Leana
    Care şade pe Neptun ?
    -Oh! Degeaba-mi zgândări rana,
    Fiindcă tot nu pot să spun !

    .O comoară tăinuită,
    Fruct în dragoste scăldat,
    Toată plină de ispită,
    Toată plină de păcat!

    - Bine, du-te, meditează,
    Şi vii mâine mai dispus,
    Domnul să te aibe-n pază!
    -Sărut dreapta ! Şi s-a dus

    Ajungând în colţ, ca vântu'
    S-a-ntâlnit cu Calistrat
    Care-ntreabă: -Ei, Prea Sfântul
    De păcat te-a dezlegat ?

    -Ȋncă nu ! răspunse Arvinte
    Foarte vesel şi vioi,
    Dar aflai de la Părinte
    Ȋncă trei adrese noi

    RăspundețiȘtergere
  49. =)) am zis eu ...=)) azi e portie dubla de ras =)) mersi fain , Tlaloc ;)

    RăspundețiȘtergere
  50. =)) ok, imi dau lacrimile de la atata ras =))

    RăspundețiȘtergere
  51. gata, usor, usor...merg spre patut :) noapte buna si continuare placuta :)

    RăspundețiȘtergere
  52. :)) Somn usor voua!
    Esti pus pe glume zeule :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu