Despre prietenie


   Prietenia este un cuvânt şi un sentiment complex . Sunt multe concepte despre asta! Pe un prieten îl accepţi cu defectele şi calităţile pe care le are şi este normal să ofere reciproca . Un prieten adevărat , nu se arată doar la bine , ci te susţine , mai ales , când îţi este rău . Va ştii ce trebuie să spună pentru a te face să te simţi mai bine , te va susţine din umbră când e nevoie .

   Prietenul e cel căruia îi place să te vadă , care este dispus să-ţi ierte slăbiciunile şi să le ascundă de ochii altora, te tratează cu menajamente când eşti absent, şi cu francheţe când eşti prezent . Prietenia sinceră presupune ca cineva să ia parte la soarta celuilalt cu căldură , în mod curat şi obiectiv fără nici un interes , şi aceasta presupune o identificare desăvârşită între cei doi prieteni . Prietenia presupune cel puţin două suflete . O prietenie adevărată trece de interesul material . Prietenul este acela care gândeşte pentru ţine ca pentru el însuşi şi care este capabil să te ajute să înţelegi că uneori greşeşti pentru că prietenul care eşti tu să se schimbe . O prietenie este ca un carusel în care cei doi se ţin de mână , împreună coboară , împreună urcă .

    Prietenia , fie ea chiar şi virtuală , aduce în inima noastră , o atingere caldă şi plină de emoţia binecuvântată a gândului că exişti , că poate cuiva îi lipseşti şi mai ales că poate cuiva îi eşti necesar , fie doar şi prin gândul curat sosit ca un simplu mesaj prin care-ţi transmite că este acolo !

Comentarii