Amagire ?

Nuta Istrate Gangan
/////////////////////////////////


Pentru fiecare barbat exista o femeie.Numai una:)
(am citit chestia asta,nu stiu unde).

O sansa pentru barbatii singuri ,nu-i asa?
Gandul ca nu conteaza cat de singur si trist esti astazi ,undeva, cineva te asteapta.O femeie care e facuta pentru chipul si asemanarea ta...o femeie care se potriveste perfect in bratele tale,ale carei forme se muleaza perfect pe ale tale...a carei suflet este geamanul sufletului tau.
Esti mai putin singur daca stii ca intr-o zi ai s-o privesti in ochi si ai sa stii ca este a ta?
Ca asteptarea a avut un rost?

.................................................................................................................................................................
O privesti de ceva vreme,incearca sa-ti ocoleasca privirile,doar pentru ca asa e politicos si feminin,dar tu ii simti ochii lunecand spre tine si inclestandu-se cu ai tai.Ai da orice sa intelegi ce inseamna acea privire.Poate este doar felul ei de a privi,poate e putin contrariata de faptul ca o privestti cu nedisimulata admiratie.
Desi ea stie ca nu e genul de femeie dupa care barbatii isi rup gatul.
Desi tu stii ca ceea ce vezi tu ,nu orice barbat vede la ea.
O stii de ceva vreme,stii cine este,stii ce face,cam ce-i place...cateodata e chiar vorbareata si te intrebi de ce iti spune atat de multe daca nu ar fi cat de cat interesata.
Ii cunosti deja unele gesturi ,stii ca atunci cand e trista are un fel de lucire stinsa in ochi si ca buza de jos ii tremura usor pentru ca plange destul de usor si in genere o cam impresioneaza toate prostioarele.O data te-ai gandit ca ai vrea s-o saruti cand plange,sa-i sorbi cu nesfarsita tandrete lacrimile si sa-i musti usor buza tremuranda.
I-ai povestit despre tine ,despre visele si esecurile tale.Din secunda in care ai cunoscut-o ai stiut ca este ceva diferit la ea decat la toate celelalte,ai stiut ca formele ei s-ar mula perfect pe formele tale,ca ea s-ar potrivi perfect in bratele tale si ca sufletul ei ar fi sufletul tau geaman.
Si totusi...
Cateodata simti ca ar vrea sa vorbeasca cu tine si altceva.Ceva ...Poate despre ceva care o framanta,poate are probleme,poate are nevoie de cineva care s-o asculte...Simti ca si ea vede in tine ceea ce alte femei nu au vazut.Oare s-a gandit vreodata la felul cum palma ei s-ar cuibari in pumnul tau?Nu stii...
Dar stii ...stii cu certitudinea cu care un barbat stie, ca ochii ei spun mult mai mult decat gura ei o sa spuna vreodata.Gura pe care acum ,privind-o ai vrea s-o devori.Pur si simplu.Fara nici o explicatie,fara sa te simti al naibii de vinovat ca o vezi si o simti mai mult decat o prietena.
Ea iti spune intotdeauna cuvantul de care ai nevoie,ea a fost cea care te-a incurajat sa ceri o promotie,ea a fost cea care ti-a sugestionat ca albastrul te-ar prinde mai bine decat maroul.
Te amuza cand iti spune ca ar trebui sa-ti gasesti pe cineva care sa te faca un barbat decent si care sa-ti toarne doi-trei copii,apoi iti place la nebunie cand iti spune ca arati grozav cu blugii astia,ba odata a fost curioasa si te-a intrebat cand ai facut ultima oara dragoste.Ai ras...si te-ai balbait un pic,ai inventat ceva pentru ca ,de fapt ,nu vroia sa-i spui ca ai facut dragoste acum cateva zile si aproape ca ai avut numele ei pe buze.Sau ca ai avut momente in care ai dorit-o atat de mult ca ai fi rupt hainele de pe ea,daca ai fi stiut ca ar avea macar un gram de dorinta sexuala pentru tine.
Dar...nu ai stiut niciodata.
Ti-a ocolit intotdeauna cu delicatete "dragalaseniile" desi nu ai avut niciodata impresia ca flirtul tau ,inteligent de altfel ,ar fi deranjat-o.Au fost momente in care s-a multumit sa te priveasca lung...da ...iti aduci perfect aminte...era de ziua ei si ai sarutat-o pe coltul gurii desi ea ,clar ti-a intins obrazul.S-a rosit putin  si te-a privit din nou cu privirea aceea care rostea o mie de cuvinte.Si niciodata nu ai stiut daca a fost dorinta  sau uimire.Sau amandoua.
Ai surprins-o de cateva ori privindu-te lung atunci cand credea ca nu o vezi.Dar ,niciodata nu ai stiut ce Dumnezeu se petrece in capul ei .La una dintre petreceri ai dansat cu ea si i-ai simtit clar si vizibil sanii intariti in vreme ce dansati "prieteneste si colegial" in mintea ei ,tandru dar prea departati in mintea ta desi ii simteai din cand in cad atingerea usoara a coapselor si sanilor.Dar a fost doar dans...si in sala aceea aerul conditionat era coborat la minim.Si n-ai stiut niciodata daca a fost dorinta sau doar imaginatia ta infierbantata.

Si totusi...isi ia poseta ,isi starnge parul grabit intr-un coc nepretentios,parul acela care atunci cand s-a apropiat sa te imbratiseze ca pe un bun prieten ce-i esti ,te-a ametit cu mirosul lui  inconfundabile de  iasomie.Ai zambit intelegator atunci cand ti-a explicat ce parfum ii place...te intrebai atunci daca vreodata te-ar lasa sa-i saruti dosul genunchiului proaspat parfumat...si poate valea dintre sani...
Ii simti buzele calde pe obraz,parca ai avut impresia ca a intarziat apoi prelungit un pic imbratisarea...razi si-i strigi "La revedere"...stiind ca la revederile urmatoare iti va fi din ce in ce mai greu sa o privesti doar ca pe o colega de serviciu si o prietena foarte buna.

Ii faci cu mana...si il saluti si pe EL...EL care o cuprinde brusc in brate ,o saruta apasat...pentru o secunda crezi ca ai zarit ochii aceia frumosi privindu-te cu iubire...dar n-ai sa stii niciodata daca acea privire a fost pentru tine sau pentru EL...

El ii deschide portiera masinii ,ea intra grabita razand ,fluturandu-ti mana inca o data,unul dintre frumosii ei copii scoate capul pe geam si-ti striga numele...TU  razi ,ii saluti ,trimiti sarutari copiilor din varful degetelor ...apoi masina se departeaza scrasnindu-si cauciucurile.

Esti trist ? Iti permiti sa fii trist? O stii fericita ,implinita...cu un rost al ei...Desi parca ochii ei ...cateodata...


Te intorci la ale tale...in seara asta poate ai sa dai curs avansurilor fetei de la sase...poate ai sa faci dragoste cu ea...si poate ai sa te rogi sa nu o simti pe cealalta.
......................................................................................................................................................................

Si maine...?

Ai sa cauti din nou acea privire in ochii ei?Ai sa incerci s-o intrebi din nou de ce este trista...Ai sa-i accepti din nou invariabilul"Nu sunt trista ...sunt doar putin obosita astazi"...


Cand simti ca ...sufletul ei ar putea fi sufletul tau geaman ?

Comentarii