Poveste de dragoste(1)

 Nuta Istrate Gangan

Calul necheza usor ...EL zambi, struni animalul si sari usor din sa. Il batu  pe grumaz apoi il lasa liber.Si el zarise ceva.Mai de sus.Se apropie usor...fara zgomot.Fata i se destinse intr-un zambet larg.

      Fata atipise intr-o pozitie relaxata cu genunchiul stang usor indoit,obrazul lasat usor pe umbra umarului drept.Avea bratele intinse pe langa corp si degetele ii erau rasfirate.EL vazu sticluta cu oja de unghii si zambi.Alaturi o carte desfacuta,ochelarii de soare,slapii si sutienul de la costumul de baie.Sanii i se odihneau cuminti,alintati, coborand si urcand usor odata cu respiratia ei regulata.Probabil sunt calzi,gandi EL.
Pentru o clipa inima i se induiosa.Nu-si aducea aminte sa fi vazut ceva atat de sexy si romantic in acelasi timp.Parul fetei era de un rosu stins...si o suvita ondulata i se incolacise molatec pe gatul aproape transparent.Se apleca usor si ridica farama de material si o stranse in pumn.Se aseza pe iarba la o mica distanta de prosopul ei .Pentru o secunda el ii acoperise soarele si ea tresari speriata.Tipa scurt,surprinsa apoi intr-un gest zadarnic si tarziu isi acoperi sanii cu palmele.Ai gresit ,gandi EL.Unghiile rosii se decupau perfect pe pielea alba.Il privi drept in ochi,lung si dezaprobator.De parca il prinsese la furat.
Nu ii e frica,gandi EL.Alta ar fi luat-o la fuga.
"-E al tau?...L-am gasit pe aici.Incerca un zambet strengar aratandu-i sutienul.
EA nu zambi .Nici macar o secunda.Incerca sa-si acopere sanii doar cu bratul stang.Palma dreapta intinsa spre el astepta.
EL doar o privi pentru o secunda lunga ...apoi se simti nedrept.pentru o clipa privirea lui imbratisa totul ,de la picioarele usor bronzate la umerii rotunzi ,la ochii ...acum sageti verzi.I intinse sutienul regretand fatul ca a nedreptatit-o.
A doua greseala,gandi.
EA se intoarse brusc cu spatele incercand sa-si fixeze tinuta intr-un gest rapid si precipitat si pentru o clipa el ii zari zvacnirea sanului stang scapat din stransoare palmelor.Isi simti arsura sangelui.Ochii i se plimbara cu totala nerusinare pe linia lina a spatelui EI, si zambi la gesturile ei sigure si ...necesare.Orice femeie are felul acela inconfundabil de a-si ajusta sutienul.Se apleca sa-si stranga lucrurile.
"-Hei,nu trebuie sa pleci...
O privire de-a ei a fost de-ajuns.
Nu era speriata,nu era furioasa si ,ciudat, nu arata ca ar fi fost jignita.
Pentru o secunda a avut impresia ca ochii ei au vazut dincolo de el.Isi simti inima stransa in inelul verde al ochilor ei si avu impresia ca timpul si-a oprit scurgerea.Simti ceva ,ca o usoara durere in capul pieptului,ceva infinit si neexplicabil.Simti teribil nevoia sa intinda mana si sa-i indeparteze o suvita rebele de pe obraz.Vroia sa-i simta textura si sa-i atinga pentru o secunda obrazul cu dosul degetelor. Nu stia de unde i-a venit acest impuls,aceasta dorinta de a o simti.
Era o straina.Doar o fata care astazi a preferat sa fie singura,sa-si vopseasca unghiile,sa citeasca si sa-si rasfete sanii un pic in soare intr-o duminica frumoasa departe de asfaltul incins al orasului.


 Isi trecu degetele prin par,ofta...o mai privi o secunda lunga...apoi fluiera usor.
Sub privirile ei uimite,calul aparu alergand usor si dintr-un salt el incaleca.
Aproape ca zambi.
Zambi si el...cu ochii intrebatori.
"-Ai cal...avea vocea usor ragusita ...si el ii simti rezonanta pana la cele mai ascunse corzi ale sufletului lui de barbat singur.Prea singur...si de prea mult vreme.
Incepu sa rada:
"-Da...am cal...
Trase usor de hat si calul facu cativa pasi.Apoi se intoarse.
"-Sunt sus,in Piatra Mare...Si...ai grija cu soarele asta...E periculos...si pacat de sani.Sunt frumosi!"
Dadu pinteni calului si acesta incerca sa urce spre Familiar.
Ea il privi pana cand El devenise doar o umbra printre copacii desi.
El intoarse o data capul inapoi si un gand razlet ii razvrati sangele.
Dar se razgandi.O femeie chiar si aceea din vale ,cu sanii aceia albi si indrazneti ...era ultimul lucru la care isi putea permite sa se gandeasca.

Comentarii