Jenant,fara jena

 Nuta Istrate Gangan////////


 Desi imi cunosc stilul,colegii inca se amuza cand, sambata seara ,in weekendul in care lucrez,ii anunt prin radio ca ar trebui sa se grabeasca sa ma trimita acasa mai devreme , ca am o intalnire fierbinte:)
In romaneste suna  intr-adevar fierbinte dar in engleza"hot date" parca nu suna atat indecent.
Saptamana trecuta le-am spus ca sunt libera a doua zi si ar face bine daca ar accelera un pic.La care unul dintre ei a  raspuns glumind..."Stim stim ,hot date..

M. are vreo 28 de ani.Este necasatorita dar sta impreuna cu prietenul ei de vreo zece ani.
"Hot date"?Glumesti???N-am mai avut un "hot date"  de cand eram adolescenta.Daca stau bine si ma gandesc am si uitat cand am facut dragoste ultima oara."
Era extrem de serioasa si eu pentru o secunda m-am simtit teribil.Pentru ca aveam gura pana la urechi.
"Nu te ingrijora ,i-am spus,glumesc si eu ,ca prea am fost seriosi astazi:)"

Sexualitatea ,nu conteaza in care parte a lumii te afli,este mai mult sau mai putin un subiect tabu.Desi filmele erotice sunt la accesul oricui,versurile cantecelor hip-hop sau rap sunt pline de beep-uri,desi la barul din colt o fetiscana isi incolaceste trupul in jurul unei tevi cromate.
Relatia ta sau a prietenilor tai a fost si va ramane in spatele usilor inchise si ...capitonate.Sub cheie:)

Inselatul...

...am vrut sa scriu ca 99% din cazuri ,inselatul se datoreaza lipsei de sex intr-o casnicie
Dar poate ca nu e asa.
Poate unii insala de curiozitate,altii de plictiseala...habar nu am,nu fac cine stie ce analiza firoscoasa a motivului pentru care unul sau amandoi  o iau pe aratura.Sunt convinsa insa , ca procentajul celor care insala  din cauza lipsei de sex in cuplu, este foarte mare.Chiar daca iubirea exista,inca.In ciuda faptului ca iubirea inca exista.
Desi ai zice ca tigara fara cafea nu se poate:)


Dar nu mi s-a parut prea dragut si  feminin din partea mea:)

De obicei ...intr-un grup de cupluri poti sa pui degetul pe cuplul al carei viata sexuala scartie.Simti tensiunea lui si indiferenta ei.O simti.E alta treaba cand e vorba de cine stie ce alte probleme casnice.
Un barbat caruia ii lipseste sexul va vorbi foarte mult despre sex,spre diferenta de o femeie care ...din experienta mea cu lumea feminina de la mine de la serviciu si aici si in RO...numai daca are o viata sexuala plina...va vorbi mai mult.Dar ,orice regula este intarita de exceptia in care EL se ascunde dupa deget si EA n-a vazut,n-a auzit :)
Si barbat si femeie dupa o perioada de abstinenta impusa de rutina ,obisnuinta,plictiseala vor deveni apatici la subiectul amintit.Pur si simplu nu mai sunt interesati.Se privesc unul pe celalalt ca barbat si femeie dar nu ca iubiti sau amanti.Nu se mai regasesc pe aceeasi parte a a patului si au uitat cum e sa se simta goi, unul in bratele celuilalt. Si s-ar parea ca au o relatie buna,trainica,chiar daca sexul a devenit doar amintire.
Dar asta pana cand intr-o zi cineva ii reaminteste lui ca e "viu" si ei ca e frumoasa.
Atunci au o sansa.
Sau o alegere.Sa se redescopere impreuna sau...separat.Intre ei sau...cu altii.
De multe ori barbatii nu mai vad in sotia lor de 10- 15 ani ,fata de care s-au indragostit.Au aparut copiii,  ratele la mobila si masina au fortat ziua de lucru sa sara la 10-12 ore,cateva kilograme in plus s-au acumulat exact acolo unde nu trebuie,sotia se enerveaza zilele astea din te miri ce,sotul e hotarat sa urmareasca toate showrile tv...

Pe de alta parte el lipseste mult,seara cand ajunge acasa numai de tandreturi nu are chef.Copiii mai au inca lectii de facut,facturile si nervii se acumuleaza.
Sex????Ce fel de animal mai e si ala?


Poate femeile devin foarte ocupate in casnicie...cu copiii,cu ale casei,cu nevoile sotului sau cu cerintele serviciului...dar cand a fost ultima oara cand el a vrut-o sexy?
Cand a fost ultima oara cand el si-a aruncat ochii pe ecranul unui televizor ,unde o femeie frumoasa si sexy prezenta ...cine stie ce...sau la nevasta prietenului care are tot timpul ruj pe buze si mers unduios si a zis"Hei ,iubito...ce-ar fi sa incerci coafura asta...Stiu ca o sa arati grozav"
Femeia prinsa in cotidianul casnic,intre serviciu si copii,uita adesea de EA insasi.Dar de cate ori TU i-ai amintit acest lucru ,NEREPROSANDU-I ?
Un exemplu: ei primesc in posta pe langa junk-mailul de toate zilele si revista de la Victoria Secret .
El se uita cu jind la sutiene si bikini si camasi vaporoase de noapte.
DAR...isi vede nevasta imbracata -dezbracata asa?

Are curajul ,dar si bunul simt sa se duca la ea cu poza lui preferata si sa zica...'Ce zici...iti comanzi una din chestiile astea?
E drept, sexul este initiat de creier ,dar creierul are nevoie de stimulente.Si ,din pacate ,unul din stimulente,este fundul apetisant al vecinei sau buzele senzuale ale colegei de serviciu.
Sau,dupa caz,colegul de serviciu cu care iti petreci garantat 8 ore pe zi ,sau fostul iubit din facultate care tocmai a divortat si tocmai s-a mutat in vecini.

Viata sexuala ca orice alt aspect al vietii noastre are nevoie continua de reinventie.
Si singura cale sa ne reinventam este sa readucem tandretea in cuplu.
Cand a fost ultima oara cand l-ai sarutat doar pentru ca ai vrut sa-i simti buzele.Nu in fuga,nu de "buna" sau "pa"...ci pentru simplul fapt ca-ti era dor de forma buzelor lui sub buzele tale.Sau cand a fost ultima oara cand ti-ai privit sotia ca pe un obiect al dorintei nu ca pe o necesitate sexuala?
Si probabil ,cel mai dureros este cand in trecut totul a fost perfect.Cand ea isi aduce aminte de toate trucurile lui zapacite si navalnice de care abuza doar ca s-o atraga in pat,cand el isi aminteste de dulcea ei naivitate sau de talentul ei de seducatoare cand obisnuia sa initieze sexul.
Astazi aceeasi oameni, poate, se privesc doar ca niste tandri oameni de zapada care nu indrazanesc sa deschida ferestrele de frica razelor fierbinti  .Nu stiu daca exista intr-adevar un antidot impotriva lui " Te-am dorit atat de mult  odata...dar astazi ...nu mai stiu".
Dar exista plimbari lungi in natura,sipet cu amintiri, cuvinte calde,priviri lungi ,cercetatoare si cautande.Sutiene sexy,parfumuri excitante,afrodisiace,filme,carti... Si mai ales teribila dorinta de a pune capat iernii sexuale in cuplu.
Poate parul lui nu mai este atat de des astazi ,poate pielea ei nu mai este atat de fina astazi,dar senzatia palmei rasfirate in par si a tandrei atingeri a unui umar cald ,ramane aceeasi.Pentru ca trecem prin timp si timpul trece peste si prin noi,uitam oameni ,uitam locuri ,uitam cuvinte ,dar niciodata nu vom uita sentimentul si felul in care omul de zapada pe care il ai acum in fata te-a facut  sa simti odata.
Totul este sa intelegi ca este fantastic sa alergi descult prin baltoacele ramase din topirea a doi oameni de zapada intr-o noua si calda primavara a iubirii.

Tandretea este scanteia de care o viata sexuala mai arzatoare are nevoie.

Bineinteles,si de poza 3 din pagina 16  a revistei de la Victoria Secret de luna trecuta...sau ,depinde...poate si de zambetul enigmatic al strainului cu ochi frumosi, care ,ieri parca, te-a privit lung in vreme ce-ti faceai plinul la masina:)

Comentarii