drumuri in viata


Geo se ridica din pat si privi afara. Soarele se zbate printre nori si nu indrazneste parca sa iasa la iveala. Se anunta totusi o zi frumoasa. Fata isi cauta telefonul si trimite primul sms. Se imbraca apoi in graba si mai privi odata afara. Va fi o zi frumoasa. Ar putea sa iasa cu el la plimbare, sa se bucure impreuna de primavara care tocmai a sosit. Telefonul doarme si ezita sa sune inapoi.
Flavius tresari speriat, trezit de un sunet ciudat. Era capitanul unei ostiri cu arme de ultima generatie si urmau sa indeplineasca o misiune importanta. Telefonul suna in momentul oportun si victoria se risipi odata cu visul. Stia bine ca trebuia sa termine acel nivel de joc inainte sa se culce azi dimineata. Zorii l-au prins treaz, si era atat de aproape sa castige. Astazi ea o sa aiba cine stie ce pretentii de la el si nu o sa mai poata sa se joace in liniste.
Geo trimitea deja al doilea mesaj cand Flavius abia se hotarase sa deschida ochii.
"Femeile astea, mereu apar in momentul cel mai favorabil tie, transformandu-l intr-un dezastru."
Se ridica din pat incet si se imbraca fara graba. Gandul ii erau inca la joc si pleoapele grele il rugau sa mai doarma putin. Al treilea mesaj veni si el, dar nu se obosi sa il citeasca nici pe acesta.
Stia deja ca se vor intalni la magazinul din fata internatului.
Geo sorbea linistita ultima gura din cafeaua aromata cand Flavius isi facu aparitia in usa caminului. Aparent nu schita nici un gest dar buzele se miscara rostind niste cuvinte invizibile. Multe lucruri sunt de prisos.
Intra sa isi ia o cafea si apoi se aseza langa dansa pe bordura din fata magazinului.
"Neata. Pari cam obosita, Geo. Pe unde mi-ai umblat azi noapte dupa ce ai plecat din camera mea?"
"Am terminat de citit cartea aia de care iti spuneam aseara. Pur si simplu nu am reusit sa o las din mana. Mare autor, o lucrare deosebita..."
Se opri privindu-l in ochi. Cearcanele negre il faceau posac si batran. La varsta lui, ochii trebuiau sa fie mai limpezi. Era inutil sa ii mai povesteasca despre carte. Jocul ii tulburase mintile.Clipele lor petrecute impreuna erau doar clipe pierdute. Il privea deseori in ochi si in privirea lui se dadeau lupte nesfarsite. Nu cu viata reala, ci doar cu jocurile din calculatorul sau. Tigarile le fuma fara oprire, sexul era doar pe fuga, iesirile impreuna au fost intai rare, incetand apoi sa mai existe.
Geo sorbi ultima picatura de cafea. Il privea surazand. Ii placea Flavius. Era un pusti talentat. Viata in internat il facuse la inceput puternic si destept. A cazut apoi, acaparat de minunile tehnicii, de tigari, bautura si lucruri interzise pentru varsta lor si ea a ramas doar un pion neinsemnat in starea lui.
Flavius tinea ochii inchisi. Raze fine de soare razbateau printre nori si se pierdeau in paharul aburind. Se gandea ca azi nu are ore si ar putea sa termine linistit urmatorul nivel. Pana maine dimineata i-ar reusi. Azi va fi mai bun si nu o va mai lasa pe Geo sa ii distraga atentia de la joc.
Fata se ridica aruncand paharul in cosul de gunoi de langa ei.
Flavius inca era departe, pierdut in lumea sa virtuala.
"Ramai cu bine", spuse Geo si se indeparta suspinand fara sa priveasca inapoi.
"Pa, pa"... Flavius rasufla usurat. In sfarsit Geo a plecat fara sa il mai bata la cap.
Va merge linistit la PC-ul lui si isi va incepe din nou aventura.
Arunca in strada paharul cu cafea pe jumatate plin si alerga spre internat.

Geo era deja pe aleile parcului dezmierdata de razele soarelui, bucurandu-se de pasarile ce-i cantau un nou inceput de primavara.
...
Drumurile lor, desi aparent comune, nu s-au mai intersectat nciodata in viata. Flavius s-a pierdut in neant, Geo s-a risipit in mirific. Viata nu e frumoasa pentru niciunul din ei daca e privita prin ochii celuilalt. In prezent poti fi absolut ce vrei. Depinde doar de tine sa alegi calea ce ti se potriveste.
Cu siguranta astazi, e o zi frumoasa!

autor :Tudor Enea
articol inscris in concursul Mostenirea

Comentarii