Sfaturi pentru fiul meu


" Mostenirea"
Nuta Istrate Gangan






Zambeste!Des!

Zambetul vine din inima si inainte de a ajunge pe buze trece prin suflet.De pe buzele tale trece apoi pe buzele altcuiva..rascoleste dulce sufletul si ajunge in inima persoanei caruia i-ai zambit.
Nu subestima zambetul.
Priveste omul in ochi cand vorbesti cu el.Este intimidant,stiu, dar daca ceea ce spui vine din inima ...ochii nu-ti sunt decat ferestre ...si oglinzi.
Nu subestima ochii nimanui.Daca ochii iti spun ceva...sufletul persoanei iti va spune mult mai multe.Si bune si rele...
Nu-ti fie frica sa alegi drumul cel mai greu catre implinirea dorintelor tale.Pentru ca, daca alegi calea usoara si nu reusesti iti va fi mult mai greu sa alegi planB..Dar daca plan B nu a functionat ,intotdeauna va exista plan A.
Respecta oamenii .Nu conteaza de unde vin ,ce fac,ce masini conduc sau in ce case locuiesc.Respecta omul din interior.Acela care zambeste din inima si rade din tot sufletul.
Intinde o mana unui om care trece printr-un necaz.Poate acel om va deveni cel mai bun prieten al tau.
Cultiva-ti prieteniile.Nu lasa sa se ofileasca vechile relatii...Combina-le cu cele noi.Aduna oamenii din viata ta cat mai des...Dupa ani si ani nimic n-o sa conteze mai mult decat aceste momente.Cand ai ras si cand ai plans cu prietenii adevarati.
Plangi atunci cand simti .Nu e nimic mai frumos si mai dureros decat o lacrima pe obrazul unui barbat.
Plangi ,pentru ca intotdeauna cineva o sa-ti sarute lacrima.
Incearca sa ai "Cel mai bun prieten".Barbat ,femeie...TREBUIE sa ai un "prieten bun".Vei avea momente in viata cand n-o sa ai curajul sa vorbesti nici macar  cu tine insuti despre ceva.
Fii "cel mai bun prieten" pentru cineva.
Da mai mult decat primesti si daca pierzi nu dispera.Numai cine nu pierde nu va avea sentimentul castigului.


Mergi descult,alearga prin ploaie...lasa-ti fiinta sa simta natura,iubeste verdele...si incearca sa iubesti toamna.Numai iubind si intelegand melancolia, tristetea si deznadejdea toamnei vei iubi renasterea fragila a primaverii,nebunia verdelui varatec si lunga pribegie a iernii.

Iubeste-ti singuratatea atunci cand o ai.Nu esti singur...te ai pe tine.In singuratate te intelegi si te cunosti mai bine.

Daca cineva iti frange inima ...nu-ti pune leucoplast...Nu functioneaza.Mamica a incercat:)


Daca va trebui sa iti smulgi inima din piept pentru o clipa doar ca s-o vindeci ,fa-o.

Nu te angaja in relatii fara sens.
Daca primul instinct iti spune ca nu e ceea ce vrei ...sacrifica-ti sentimentele si pleaca.O s-o faci cu siguranta mai tarziu dar ...o sa ai un spin in inima...Nu-ti rani inima in dureri fara sens.Mai tarziu ,in viata vor aparea adevaratele dureri ...si daca inima iti este bucatele de tanar ...iti va veni greu sa treci peste aceste adevarate dureri

Evita anturajele dubioase chiar daca sunt the coolest.Evita baietii care nu respecta celelalte fetele.Intr-o zi una din fetele de care ai ras odata ...iti va frange inima.Pentru ca o fata uita mai greu.

Si invata de tanar ca oamenii ,da ,se schimba dar nimeni nu se poate schimba in totalitate.Daca gasesti un monstru in interiorul cuiva si crezi ca incetul cu incetul prin iubire il vei distruge..RENUNTA.
Monstrul adoarme numai...ca sa se trezeasca apoi cu puteri inzecite dupa somnul binefacator pentru el si amagitor pentru tine.

Fugi cat poti de oamenii promisiunilor desarte.

Fugi de oamenii cu zambet fals.Nu zambi intr-o poza doar ca arata bine la camera.Daca iti vine sa zambesti ,zambeste,daca nu ,nu.Peste ani ,cand vei privi poza primul lucru pe care ti-l vei aminti va fi zambetul fals.Si nu asta vrei.

Nu te increde prea mult in oamenii care nu sunt punctuali.Punctualitatea e semn de respect pentru cel care te asteapta dar mai ales pentru tine insuti.Cu cat respecti mai mult pe altii cu atat te vei respecta pe tine insuti mai mult.

Daca cineva ti-a dat o palma nu stiu cat de mult functioneaza chestia cu"intoarce si obrazul celalat".Dar nu raspunde cu aceeasi moneda.

 Fii omul care da "A DOUA SANSA".Toti avem dreptul la greseala.
Si copii si parinti.


Si daca simti ca trebuie sa spui "te iubesc" spune.Chiar daca nu e timpul si locul sa spui.Chiar daca nu e persoana potrivita.Pentru ca nu e putin lucru sa iubesti  pe cineva.Si daca cineva se indragosteste de tine si nu-i poti raspunde  cu aceeasi iubire,respecta-i iubirea.E lucrul cel mai mic pe care il poti face..Pentru ca nu e lucru mic cand cineva se indragosteste  de tine.





....si cand cresti mare si ai copii...copy and paste ...si mai adauga ceva de la tine:)
Love,Mom:)

Comentarii