Pretty Woman

 Nuta Istrate Gangan




Citeam la ZORRO
 ca s-a legalizat prostitutia in Romania.

S-a mai pus o "Cruce De Piatra" pe mormantul...
Care mormant?
Al feminitatii...al relatiilor sexuale sanatoase si monogame...al casatoriei?
Nu stiu.
Prostitutia nu este sportul care sa dispara pentru ca arbitrii religiosi fluiera...pentru ca fetele realizeaza ca meseria e degradanta sau pentru ca nevestele isi desfac mai repede,mai des si ...mai erotic genunchii.
Nu va disparea atata vreme cat ...promite.Pentru ca dincolo de  definitia din DEX ,prostitutia este promisiune continua si nesatisfacuta.Multe tinere sunt atrase din cauza ideii de munca usoara,bani multi...stil de viata monden...barbati sexy...sampanie...catuse de catifea...si cearceafuri de satin.Aceasta e promisiunea.
Realitatea...probabil in cele mai multe cazuri...munca grea si repetabila...bani putini,barbati grasi ,transpirati si doritori de ce n-au avut parte niciodata...posirca si palme rasunatoare la fund...intr-un hotel cu nume caraghios sau pe bancheta din spate a unii masini.
Cate ajung "escorte" cu "carte de munca" si cu acces la sindrofiile mondene?Cate ajung Madame,Jenna sau ...Pretty Woman?
Deci legalizata sau nu ...in hotel de lux sau intr-un camion, la o margine de sosea si de oras...cea mai veche meserie din lume isi atrage victimele.Cu promisiuni.Cu pasi nesiguri pe tocuri mult prea inalte,cu fuste scurte-stramte si mulate ,cu sutiene neincapatoare si cu portofelul la fel de gol ca si stomacul cateodata

In cele mai "fericite" cazuri cu Christian Dior si Prada,cu hotel cinci stele...sampanie...si cu un el bogat ,dragut casatorit din interes cu "acritura" care nu si-ar cobori un pic capul.Care pe langa sex salbatic si indecent mai vrea si mangaiere si alinare...

Spun victima...si ma gandesc la femeia care si-a promis ca o sa faca meseria asta pana cand"face ceva cheag"...sau"termina facultatea" sau "pana Richard Gere apare"....si care dupa ani si ani de genunchi desfacuti si nu numai...se trezeste la 40 de ani si singura si fara bani si cu... vai ...acel aer,chip si suflet de prostituata batrana care nu mai e dorita nici de pimp nici de client...

Spun victima...si ma gandesc si la barbatul care la inceput a ajuns"la femei" din curiozitate,apoi din necesitate ,apoi din cauza faptului ca chiar ii place putin "fatuca"(dar cum dracu' sa te incurci cu ea cand mai toti prietenii tai o stiu)apoi din obisnuinta...Barbat-victima care mai tarziu in viata chiar indragostit si insurat...tot o sa-si mai doresca un pic din genul de sex  la care nevasta clatina desgustata din cap.

."About 80% of women in prostitution have been the victim of a rape. It's hard to talk about this because..the experience of prostitution is just like rape. Prostitutes are raped, on the average, eight to ten times per year. They are the most raped class of women in the history of our planet. " (Susan Kay Hunter and K.C. Reed, July, 1990 "Taking the side of bought and sold rape," speech at National Coalition against Sexual Assault, Washington, D.C. )"

 Asta sa fie diferenta dintre prostitutie si o casatorie nefericita ,otravita de alcool,bataie si sex impus?S.K. Hunter spune ca o prostituata este violata de 8-10 ori pe an.Dar o sotie, care nu gaseste ca este placut sa faca  dragoste  cu un sot beat 80% din viata...violent si abuziv.. si totusi accepta pasiva( pentru ca...e maritata cu el ,nu?)...de cate ori este violata pe saptamana???

Daca as fi cinica...as zice :
Si unde este diferenta intre o prostituata si o nevasta nefericita in casnicie,care are trei-patru copii mici,a carui barbat sta beat trei sferturi din zi ...care vine acasa seara, beat si pus pe harta si cu chef de sex...
Care nu tine cont ca cea de langa el este o fiinta umana ,o femeie...
O femeie care din pacate  sta langa el doar de dragul copiilor...Femeie  care isi desface automatic genunchii si-si inghite lacrimile doar pentru a-l face sa adoarma mai repede...pentru ca maine trebuie sa se trezeasca devreme ,sa duca copii la scoala,sa mearga la serviciu,sa vina apoi acasa ...si ...sa o ia de la capat????
....Dar nu sunt cinica.Intreb doar:
Unde e prostitutia....????
Credeti ca s-a legalizat doar alaltaieri???

Comentarii