17 mar. 2011

Frumeste angelica


Doarmea inca cu capul gingas rezemat de brat. Pletele negre acopereau pe jumatata fruntea senina si umezita de o bruma de sudoare, ce aluneca in perle pe obrajii ei de copil obosit. Tanara surazatoare si cu pleoapele intredeschise, ale carei vise erau dulci si somnul lin, era vegheata atat de invaluitor si patrunsa de grija si de iubirea ingerului ei pazitor.
Trezita din suavele ei aduceri aminte, fata se ridica. In gratia ei sfioasa si in ochii ei speriati exista ceva ce te facea sa-ti amintesti de un pui de caprioara. O imbujorare discreta ca imaginea unui trandafir intr-o oglinda de argint i se ivi in obraji, sporindu-i frumusetea. Parul i se revarsa in jurul fetei ca frunzele intunecate ale unui copac in noapte. Avea un chip micut ca o floare, cu un cap mic grecesc, cu bucle castanii negricioase adunate in cozi. Ochii ei erau fantani violete din care izvoraste pasiunea si buzele aidoma unei petale de trandafir. Frumusetea ei, simpla ei frumusete ii umplea ochii de bucurii. A fost si va fi intotdeauna venerata. Din capul gingas si din picioarele micute era cu totul dumnezeiasca. in acel trupusor de fildes statea ascuns un minunat suflet care din strafunduri tainice i se strecura la vedere. Putea darui inima celor ce au trait fara ea, putea trezi fiorul frumusetii in oameni a caror viata a fost urata si dezgustatoare, ii putea despuia de egoism si le putea stoarce oamenilor lacrimi pentru dureri ce nu sunt ale lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

BLOG POWER!

Asa cum am decis aseara, astazi este prima editie a concursului de blogging interactiv Blog Power, menit sa stimuleze creativitatea bloggeri...